Bekijk de routes van....

 • barbara

  Barbara

 • josephine

  Josephine

 • maartje

  Maartje

Barbara

barbara

In Nederland op vakantie: ik begreep dat nooit zo. Veel te aangeharkt en voorspelbaar. Maar de Wadden zijn anders: bloedmooi en ongerept. Mijn favoriete plekken vind je hieronder.

Rivella ♥ Barbara ♥ De Wadden. Samen met Barbara maken we deze zomer het Waddenstrand schoon: voor elke verkochte fles Rivella wordt 1m2 strand opgeruimd. Benieuwd wat Barbara met de Wadden heeft? Check het filmpje

Posted by Rivella Nederland on Monday, September 6, 2016

Bekijk de route van Barbara

 • 1

  1. De Zelfpluktuin

  Net buiten Den Burg ligt de Zelfpluktuin: een prachtige tuin met overal bankjes, kassen en speelruimte. Daar kan je ijsjes eten, smoothies drinken, spelen maar vooral aardbeien, besjes en bloemen plukken. Felix vond het geweldig om te zien hoe aardbeien groeien en plukte zelfs een bloem voor me. Morris was weer eens op het hoogtepunt in zijn wagentje in slaap gevallen, zeg maar gerust coma, dus heeft bijna alles weer gemist. Gelukkig is het een geweldige plek om te hangen, ook met minder weer, dan kan je taart eten op het terras in de kassen.

 • 2

  2. Hotel de 14 sterren & Restaurant de Worsteltent

  Voor ik op reis ging googelde ik ‘biologisch eten Texel’. Ik ben namelijk altijd als de dood dat ik een hele week alleen maar in van die pannenkoekenhutten zit. Nou heb ik niks tegen pannenkoeken, maar zeg nou zelf: het is soms heel moeilijk om een restaurant te vinden waar ze én kindvriendelijk eten hebben en waar het toch voor de volwassenen echt leuk is. Nou, deze Worsteltent is dan echt het walhalla, met een romantische tuin met speeltuin ernaast, een loungeplek, lekkere salades en zelfgemaakte frites, met een klein hamburgertje erbij. En wat een leuke mensen! Echt een topplek.

 • 3

  3. Texel Yurts

  Aan de rand van de duinen ligt Texel Yurts. Het is een aparte camping naast Loodsmansduin, wat er ook leuk uitziet. Maar mijn stijl is meer deze uithoek waar 6 volledig ingerichte yurts staan, van die ronde Mongoolse tenten. De eigenaren zijn heerlijke hippies, iedereen die er logeert spreekt Nederlands en de kinderen gingen meteen los in de hangmat. Het leuke is dat de grote camping van alles te bieden heeft voor de kinderen, maar dat je er toch in kleinschalige sfeer kan overnachten (en je glaasje Rivella kan drinken). Ik zag er alleen maar leuke types rondlopen.

 • 4

  4. Boot de Vriendschap

  Okee: Dit. Moet. Je. Meemaken. Helemaal bovenin het eiland, vlakbij de vuurtoren, vertrekt in het hoogseizoen dagelijks deze boot voor een man of 40. De Vriendschap ligt op een waanzinnig romantisch stukje Texel, met een prachtige houten steiger. De boot maakt dagtochtjes naar Vlieland, maar je kan ook een enkeltje Vlieland nemen. Doe! Want na een minuut of 40 kom je aan op het meest ongerepte stuk van Vlieland: de zandvlakte die meer dan de helft van het eiland beslaat. De Vliehors Expres haalt je op en dan gebeurt er dit…

 • 5

  5. De Vliehors Expres

  De Vliehors Expres is een bijna amfibisch voertuig, helemaal te gek voor kinderen. Daarmee rijd je soms dwars door de branding naar de semi-bewoonde wereld. Je hebt op die zandvlakte het gevoel dat je op een andere planeet bent. Alleen maar zand, stukken boom, wat duin en water. We hebben zelfs de koppen van een paar zeehondjes gezien. Op het eind gaat de vrachtwagen recht omhoog het duin op en schuift alle bagage over de grond, tot grote hilariteit van de jongens. Dus ook als je alleen op Vlieland op vakantie bent, zou ik dat ritje even maken, al dan niet met de boottocht erbij.

 • 6

  6. Het Posthuys

  Op internet zag ik Het Posthuys en ik dacht: ja, nou ja, een klassieke lunchplek in de duinen. Maar het is veel bijzonderder dan dat. Het ligt echt midden in de natuur en als je net die tocht met de Vliehors Expres hebt gemaakt door de wildernis, ben je heel verrast dat er midden op die duinen een restaurant staat. Als je al op het eiland logeert, is het een heerlijke fietstocht. Ze hebben er een leuke lunchkaart, met boterhammen met pindakaas voor de kleintjes en salade geitenkaas voor de volwassenen (of broodjes kroket).

 • 7

  7. Camping Stortemelk

  Dit is de meest populaire camping van Vlieland. Het lijkt wel of iedereen hier weleens gelogeerd heeft. En dat snap ik want ze hebben er ook voor elk wat wils: huisjes, tenten en een gigantische speeltuin die zo leuk was dat ik Morris er echt niet meer weg kreeg. Wij mochten een ingerichte huurtent uitproberen op een prachtige plek bij de duinen, maar daar zijn we bijna niet geweest, zo fijn vonden we de rest. Gelukkig was er een groot terras naast, waar wij een drankje konden drinken tot het avond was.

 • 8

  8. Surfen bij Vlieland Outdoorcentrum

  Felix en ik gingen surfles nemen! Haha! Wie had dat gedacht? Felix en ik op de tandem naar de duinen, waar we door instructeur Erik in een wetsuit werden gepropt en de zee in liepen met ons board (ik moet afleren ‘plank’ te zeggen). Een wc hadden ze niet (‘doe maar in de duinen’), want er is daar niks. Alleen maar zee, zand en zon. Na een korte instructie gingen we het water in, en pakten golf na golf. Dat ging nog wel, maar midden in die golf opstaan was wel een dingetje. Als we hier langer zouden zijn, zou ik zeker als onderbreking van de stranddag elke dag een uurtje les nemen.

 • 9

  9. Eilandsafari met een tuktuk

  Met een tuktuk zoef je van de mooie vuurtoren naar een plas waar zeldzame vogels zoals lepelaars zich wassen. En naar een mysterieus verlaten strand…

 • 10

  10. Varen naar de zeehonden

  Op Vlieland zijn de zeehonden er altijd. En in grote getale - hele kolonies liggen op het wad. Ze komen bovendien gezellig om je boot heen zwemmen!

Kaart_josephine_1200x590_met_logo (1)

Josephine

josephine

Toen Rivella mij uitnodigde om first hand de schoonheid van de Wadden te ervaren, antwoordde ik met een volmondig ja. Op Ameland en Schiermonnikoog heb je namelijk heel veel mooie en rustgevende plekken. Hieronder vind je mijn 10 tips.

Rivella ♥ Josephine ♥ De Wadden. Samen met Josephine maken we deze zomer het Waddenstrand schoon: voor elke verkochte fles Rivella wordt 1m2 strand opgeruimd. Benieuwd wat Maartje met de Wadden heeft? Check het filmpje

Posted by Rivella Nederland on Monday, September 6, 2016

 • 1 wandeling naar het strand

  1. Wandeling naar het strand

  Om de natuur van dichtbij te bewonderen is een wandeling richting het strand de beste manier om te ontspannen. Je loopt langs paden, door weiden en op kleine zandweggetjes om het strand te bereiken. Hoe dichterbij je komt, hoe meer je de zilte lucht proeft. Er is niets zo rustgevend als omringd zijn door puur natuur als je de drukke stad gewend bent. Je voelt een fijne bries in de zomer, of flinke wind in de winter, en voelt je helemaal opgeladen na de tocht.

 • 2 suppen

  2. Suppen

  Op Ameland heb je Outdoor Beach Ameland, gerund door een enthousiaste jongen en zijn vrienden die je warm welkom heten als je aankomt. Het houten hutje dat op palen staat heeft een ultieme surfers’ vibe en je kunt er, onder andere, sup-gear huren. Trek je wetsuit aan, loop met je supboard richting de zee en dompel je onder in het verkoelende water. Na wat geklungel is het heerlijk als je eenmaal rechtop over de zee heen glijdt. Na de fysieke inspanning kun je ontspannen in één van de hangmatten bij het strandtentje.

 • 3 mosterd maken

  3. Mosterdcursus

  In Hollum op Ameland bevindt zich een ambachtelijk mosterdmaker. Eerst krijg je een rondleiding door mosterd- en korenmolen De Verwachting. Daarna ga je onder begeleiding van een echte mosterdmaker je eigen pure mosterd maken. Met behulp van mosterdzaad en een vijzel stamp je zo je eigen mosterd in elkaar. Smaakt toch echt beter dan mosterd uit een potje van de supermarkt.

 • 4 bar t nobeltje

  4. Bar ‘t Nobeltje

  Bij mosterd (en een borrelhap of twee) hoort natuurlijk ook het lokaal gebrouwen drankje. ‘t Nobeltje heeft een rijke geschiedenis op het eiland. Willem Barend opende in 1901 een bar in Ballum. Toen reizigers op bezoek kwamen, op zoek naar een opwarmertje, bleek de drank op. Geen paniek. Willem Barend dook de keuken in en kwam later terug met een zelf-gebrouwen drankje dat werd omgedoopt tot ‘t Nobeltje. Nu kun je dit bekende likeurtje in elke kroeg op Ameland drinken. Maar het meest bijzondere is naar de oorsprong te gaan en het zoete goed te proeven bij Café ‘t Nobeltje in Ballum.

 • 5 the sunset

  5. The Sunset

  Na het geborrel is het tijd om back to nature te gaan. Maak een bezoek aan strandtent The Sunset. Waarom? Omdat het niet voor niets The Sunset heet. Op het uiterste westpuntje van Ameland, met een fantastisch uitzicht over strand en zee kun je een adembenemende zonsondergang bekijken. Als de dieporanje bol aan de horizon verdwijnt in de zee, voel je je met recht compleet one met de kracht van de natuur.

 • 6 kerksuites

  6. Kerksuites

  Slapen op Ameland doe je in stijl. Kies niet zomaar voor een hotelkamer, maar ga voor een complete kerk. Kerk? Yes! Bij het Nobel Hotel heb je twee bijzondere vertrekken in een oude kerk. De kerk is over de lengte gesplitst in twee verschillende appartementen. Mocht je met een grotere groep zijn, kun je beide delen samentrekken (scheidingswand openen) zodat de hele kerk all yours is. Echt een bijzondere afsluiting, op dit bijzondere eiland.

 • 7 jutterskunst

  7. Jutterskunst

  Helaas wordt er vaak afval in de zee gedumpt. Veel van dit afval komt op het strand terecht. Hoewel de eilanden er alles aan doen om de stranden schoon te houden, blijft er nog weleens wat liggen. Klasiena Soepboer van Kunstfaam heeft hier iets op bedacht. Ze heeft een hele bijzondere second life voor deze afvalresten gevonden. Ze maakt jutterskunst met dingen die ze op het strand vindt. Draag je steentje bij en volg een van Klasiena’s leuke workshops. Samen ga je het strand op, op zoek naar opgespoelde parels. Vervolgens maak je hier een kunstwerk van dat je mee naar huis mag nemen.

 • 8 strandtent

  8. Strandtent

  Misschien voor de hand liggend, maar een bezoek aan een van de vele klassieke strandtenten op het strand van Schiermonnikoog mag niet ontbreken. Bestel een drankje, geniet van de zon (als ‘ie schijnt) en kijk uit over de zee. Omdat Schiermonnikoog zo dunbevolkt is, zie je voornamelijk kilometers rustige stranden en zeeën.

 • 9 yoga op het strand

  9. Yoga op het strand

  Ben je weer toe aan wat lichaamsbeweging? Je kunt bij Josine Olgers rustgevende yogalesjes volgen. En dan niet zomaar yogalessen. Dit doe je namelijk op het strand. Trek je schoenen uit, en voel je lichaam in de verschillende poses die ze rustig uitlegt. Echt een bijzondere ervaring. De tree-pose is extra leuk om te doen, omdat je je letterlijk voelt als een boom die heen en weer wordt gewiegd door de zeebries.

 • 10 mediteren in de duinen

  10. Mediteren in de duinen

  Tot slot, kom je pas écht tot rust als je je ogen sluit en de geluiden om je heen waarneemt. Zonder ergens anders mee bezig te zijn. Kies een rustige plek uit op de duinen, in het zand of tussen het lange gras en neem de tijd om te mediteren. Je zult merken dat deze ervaring echt totaal anders is dan op je eigen bank thuis. De geur van de frisse natuur, de geluiden van de golven en wind die over het eiland giert, maken deze meditatie-sessie one to never forget.

Map_maartje

Maartje

maartje

Of ik met Rivella de Waddeneilanden wilde (her)ontdekken? De puurheid van de eilanden in beeld wilde brengen. Heeft Lee Towers een bril? 10 Waddentips van yours truly die de schoon- en puurheid van de eilanden op zijn opperbest laten zien.

Rivella ♥ Maartje ♥ De Wadden. Samen met Maartje maken we deze zomer het Waddenstrand schoon: voor elke verkochte fles Rivella wordt 1m2 strand opgeruimd. Benieuwd wat Maartje met de Wadden heeft? Check het filmpje

Posted by Rivella Nederland on Monday, September 6, 2016

Bekijk de route van Maartje

 • 1. Camping de Lange Paal, Vlieland

  Hoewel ondergetekende meer een hotel person dan een campinggast is, is Camping de Lange Paal een aanrader: de camping biedt een ongeëvenaard staaltje logeren midden in de natuur, alles prachtig onderhouden. Niet zo gek aangezien de camping onderdeel is van Staatsbosbeheer. Boswachter Frederika zorgt dat alles meer dan goed geregeld is op de natuurcamping en voor wie met zijn viervoeter wil komen overnachten, is een speciaal plekje gereserveerd.

 • 2 zelfkazer

  2. De Zelfkazer, Vlieland


  De beste tip op Vlieland is een fiets huren, van de sympathieke Jan van Vlieland bijvoorbeeld (Jan en zijn familie bestieren zo ongeveer het hele eiland. Het zal de achternaam zijn). Omdat het eiland lekker klein is, werkelijk prachtig en bovendien in no time helemaal af te fietsen. Trap jezelf vooral een ochtendje naar de vuurtoren (instagram-galore) waarnaast de bunker van de Vlielandse Zelfkazer staat. De man maakt de lekkerste kazen in zijn uiteraard behoorlijk naar kaas riekende bunkerkelder en vertelt daar bovendien bevlogen over. Proeven mag niet alleen, het moet.

 • 3 slaap op een boot

  3. Slaap op een boot (bijvoorbeeld De Nieuwe Zorg)

  Geen hotel, geen camping, geen appartement maar een grote boot met kapitein om met een groep vrienden de eilanden af te gaan – klinkt idyllisch en dat is het ook. Stel je een houten schip voor, een kleine keuken die van alle gemakken voorzien is, een gezellige gezamenlijke ruimte en 8 kleine hutten voor 2 of 3 personen. Dat laatste kun je als een minpunt zien: verwacht geen romantische nachten die ook nog eens comfortabel zijn. Op een schip slaap je boven elkaar (of bovenop elkaar maar wie houdt dat vol) in stapelbedden. Ach, als je elkaar lief vindt, vind je daar wel een oplossing voor.

 • 4 het badhuys

  4. Het Badhuys, Vlieland

  Wie ongeveer óp het strand wil slapen op Vlieland boekt een kamer in het Seeduyn Hotel, een prima hotel waar, ha!, honden welkom zijn. Groot, schoon en comfortabel, niks meer aan doen. MAAR: het grootste pluspunt is het bijbehorende strandpaviljoen, het Badhuys. Daar hang je het best voor de deur in de katoenen strandstoelen en als de zon in de zee zakt en de lucht roze kleurt boven het brede, witte strand, is alles piekfijn in orde. Het hoogtepunt is op vrijdagavond. Dan staat er een grote barbecue opgesteld waar vis gegrild wordt. Alle soorten witvis, garnalen, oesters, enzovoort enzoverder.

 • 5 Vlieland Watertaxi

  5. Vlieland Watertaxi

  Ja, er gaat een ferry van Vlieland naar Terschelling. Ja, je kunt een excursie naar de zandbanken nemen waar de zeehonden hun ding doen (niet al te veel). En ja: je kunt die twee dus ook combineren. De Vlieland Watertaxi biedt verschillende opties maar hoe je het ook bedenkt, je gaat sowieso op een lichtgewicht speedboot waar je met twaalf personen op kunt. De razendsnelle boot brengt je afwisselend rustig en dan weer klappend op het water (o de adrenaline) via een zandbank VOL zeehonden naar het volgende eiland. Wat ons een kinderlijk genoegen bracht, we kunnen het niet anders zeggen.

 • 6 cafe de groene weide

  6. Het Posthuys

  Niet te verwarren met het Groene Strand (geen officiële titel maar een stuk strand bij Café de Walvis) is café de Groene Weide. Leuk, ja, maar de attractie hier is eigenaar Hessel die samen met dochter Tess de meest fantastische optredens verzorgt, (bijna) iedere avond van de week – wat kan die meid zingen (en die man ook). Hessel is wereldberoemd op het eiland en onder het jaarlijks terugkerende vastelandvolk. Terecht: de gezelligste avonden op Terschelling beleef je onder de bezielende leiding van Hessel en Tess, zonder twijfel. Overigens zingen de twee binnenkort ook de Ziggo Dome plat.

 • 7 de cranberryfabriek

  7. De Cranberryfabriek

  Cranberry’s en de Wadden zijn als Lee en zijn gouden microfoon; onafscheidelijk. Over hoe dat zo komt bestaan verschillende verhalen en als je die allemaal wil horen, dan moet je naar de Cranberryfabriek waar eigenaar Joop 1) werkelijk alle verhalen kent, 2) bijzonder trots is op die verhalen, 3) zweert bij een fles puur (!) cranberrysap op je nachtkastje. Iedere ochtend een slok en je leeft langer, aldus Joop. Overigens is de Cranberryfabriek wereldwijd het enige bedrijf dat dit pure sap produceert. En 4) je zult versteld staan van hoe lekker cranberrywijn is! Net port, maar dan anders.

 • 8. HeartBreak Hotel

  In het hogere noorden van Terschelling staat het HeartBreak Hotel. Geen hotel, wel een strandtent waar – olé – de heerlijkste country- en bluesmuziek uit de jaren ‘50 en ‘60 gedraaid wordt. Elvis natuurlijk, Johnny cash en Chuck Berry, van dattum, de ene keer uit de boxen en regelmatig live – nog beter. Het HeartBreak Hotel staat aan de rand van het natuurreservaat De Boschplaats. Op het menu een oprecht goede burger, al is na het eten aanhaken ook een goede optie. Bovendien is de zonsondergang hier een prachtige (als ‘ie schijnt. Maar trust us, als ‘ie er is, dan is ‘ie er).

 • 9. Paardrijden bij Puur

  Euh, ja, paardrijden… Ook (juist) iedereen die het nog nooit gedaan heeft, moet toegeven dat een ritje op een (rustig) paard door de duinen, het liefst zo net voor zonsondergang, punten scoort in de categorie ‘romantiek’. Zelfs wij, dierenvrienden maar helden op sokken dat we zijn. Maar het wás me leuk! De paarden van Puur zijn het gewend onervaren rijders op hun rug te krijgen en sjokken op hun dooie gemak door de duinen zodat je de tijd hebt om te wennen (en je een volleerd ruiter te voelen) en de beeldschone omgeving in je op te nemen. Beloofd.

 • 10 de milieujutter

  10. De Milieujutter

  Last maar zeker niet least: strandjutten 2.0. Niet op zoek naar schatten uit de zee in dit geval maar naar rotzooi. Say what? Jawel, de Milieujutters van Terschelling hebben een prachtig ideaal: de Wadden zo schoon mogelijk maken. Het ruim 30 kilometer lange strand van Terschelling ligt te midden van een drukke vaarroute waarin naar schatting jaarlijks 20 miljoen kg. afval wordt gedumpt (!). Ongeveer 15% van het afval komt op de Nederlandse kust terecht waarvan het grootste deel op de Waddeneilanden. Die onschuldig ogende lintjes van ballonnen vervuilen de stranden het meest. Een eye-opener.